adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

A titkosított USB meghajtók fontossága

2020-09-01

Az első számítógépes vírusok egyike már 1982-ben megjelent.

Noha készítője, a tinédzser korú Rich Skrenta csak egy ártatlan heccnek szánta az egészet, rövid időn belül ráébredtek a programozók, hogy az ilyen típusú szoftverek illegális műveletek elvégzésére is alkalmasak. Azóta, köszönhetően az IT rohamtempójú fejlődésének, pedig valóságos bűnszervezetek épültek fel.

 

Az adatbiztonság egyre égetőbb kérdéssé vált az évtizedek előrehaladtával. 2006-ben egy bizonyos Clive Humby szájából hangzott el a híres mondat, miszerint az adat az új olaj. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre nagyobb figyelmet kap ez a terület szoftveres és jogi oldalról is.

 

 titkosított USB

 

Titkosított USB meghajtók az adatbiztonságért

Nagyon sok cég és magánszemély életében előfordul, hogy bizonyos érzékeny adatokat USB meghajtóra mentenek. Ezek a kis eszközök praktikusak, mert kis méretük mellett egyre nagyobb tárolókapacitással rendelkeznek. Viszont sokszor éppen azzal sodorják magukat veszélybe az emberek, hogy egyszerűen elveszítik a pendrive-jukat, így bárki, aki azt megtalálja, megfelelő védelem nélkül azonnal hozzáférhet a rajta tárolt adatokhoz.

 

A titkosított pendrive-on egy speciális vezérlőszoftver található. Ennek legfőbb funkciója, hogy egyfajta belépőkapuként funkcionál, hiszen ha valaki behelyezi az USB-t a portba, akkor először ez a program tölt be. Első alkalommal a felhasználónak egy komplexebb jelszót kell megadnia, és onnantól kezdve minden egyes használatkor be kell írni ezt, különben nem lehet hozzáférni az adatokhoz.

 

Természetesen ez sem jelent 100%-os védelmet arra vonatkozóan, hogy ki férhet hozzá az információkhoz, de annyi bizonyos, hogy a titkosított USB meghajtókat gyártó cégek az adatbiztonságért egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek.