adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

Miért tiltottak le vállalatokat a Google Analytics használatáról?

2023-09-20

Az online jelenlét ma már alapkövetelmény minden vállalkozás számára. Azonban nem elég csupán létrehozni egy weboldalt, ugyanis tisztában kell lennünk vele, miként teljesít, melyik tartalom vonzza be a legtöbb látogatót, honnan érkeznek a felhasználóink és mi tartja őket a weboldaladon.

Ebben nyújt nagy segítséget a Google Analytics, ami egy ingyenes szolgáltatás a Google-tól, és a segítségével módunkban áll weboldalunk és alkalmazásaink forgalmát elemezni. Az Analytics által nyomon követhetjük tehát a látogatók számát, forrását, viselkedését és még sok más fontos mutatót.

 

 google analytics

Az Unióban szigorú törvényekkel szabályozzák az adatvédelmet, például csak akkor lehet EU-n kívüli harmadik országba továbbítani személyes adatot, ha ott is Európához hasonlóan szigorúan kezelik az efféle információkat. Ebből adódóan a svéd adatvédelmi hatóság cégeket vélt megbüntetni, mivel megállapították, hogy az érintettek az Analyticsen keresztül adatokat továbbítottak az Amerikai Egyesült Államokba.

 

A svéd adatvédelmi hatóság (IMY) két céget is megbírságolt emiatt, mivel európai felhasználók adataival éltek vissza a platformon keresztül, annak ellenére, hogy az európai adatvédelmi törvény (GDPR) érthetően kimondja, hogy ezt tilos megtenni.

 

Egy digitális jogvédő szervezet tanácsára történtek a vizsgálatok, akik None of Your Business (NYOB) néven tevékenykednek, a javaslatuk alapján négy céget vetett vizsgálat alá a svéd adatvédelmi hatóság.

 

Mely vállalatok vettek részt a vizsgálatban?

A CDON-t, A Coop-ot, a Dagens Industrit és a Tele 2-t vették alaposan szemügyre és sajnos arra a következtetésre jutottak, hogy az információkat mindenféle védelem nélkül továbbították az USA-ba. A Tele 2, valamint a CDON pénzbeli bírságot kapott, a másik két céget pedig felszólították arra, hogy kerüljék az Analitycs alkalmazását.

 

A Google Analytics egy rendkívül erős eszköz, amely mélyreható betekintést nyújt egy weboldal teljesítményébe. A szolgáltatás használatával megérthetjük a látogatóinkat és növelhetjük az eladásokat vagy a konverziót, tehát egy vállalkozásnak mindenképp javasolt alkalmaznia, de kizárólag a szabályozásoknak megfelelően.