adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

Adatvédelem - szigorúbb szabályozás 2018-tól

2017-10-25

Sajnos a KKV-k egy része még ma sem végez semmilyen iratmegsemmisítést, és az elektronikus adatok védelmét sem tartja fontosnak, vagy csak nagyon kevés erőforrást fordít a biztonságra. Gyakran előfordul, hogy a kukában landolnak az érzékeny céges adatokat tartalmazó – már használaton kívüli – iratok, dokumentumok.

Azon felül, hogy könnyen adatlopás áldozataivá válhatunk, ha a szemetes kosárba ürítjük a bizalmas információt tartalmazó papírokat, a hanyag adatkezeléssel sok esetben akár törvényt is sérthetünk, amely súlyos következményekkel járhat mind a törvény előtt, mind az ügyfeleink megítélése szempontjából.

 

védje ügyfelei adatait

 

Az ügyfelek személyes adatainak védelme

 

2018-tól új szabályozás lép életbe az adatvédelemmel kapcsolatban, hiszen jelenleg egy elavult, húsz éves szabály szerint kell eljárniuk a személyes adatokat tároló vállalatoknak. A piaci környezet azonban nagyon sokat változott, az információ közlésének a színhelye áttevődött az internetre, a magánszemélyeknek meg kell adniuk a személyes adataikat ahhoz, hogy vásárolni tudjanak a világhálón. Az új rendelet célja az is, hogy növelje az ügyfelek online szolgáltatásokba vetett bizalmát. Az új rendelet nem csak az azonosított (pl. név, cím), hanem az azonosítható személyes adatokat (pl. webes sütik, IP cím) is a rendelet hatálya alá veszi.  

 

Az EU-s rendelet hatása Magyarországot is érinti, alkalmazni 2018.05.25-től kell a benne foglaltakat. Ennek hatására módosul az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény is, amelyről a hivatalos sajtóközleményt itt találja. AZ Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 RENDELETE valamint az Infotv. itt érhető el.  Azoknak, akik személyes adatokkal dolgoznak, érdemes bővebben tájékozódni a témában.

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT VELÜNK ÉS KÉRJEN AJÁNLATOT

Mentés

Mentés