adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

Adatok kezelése céges rendezvényeken

2022-01-31

A vállalkozások igyekeznek nagy figyelmet szentelni a munkavállalóikra, éppen ezért rendszeresen szerveznek csapatépítőket, céges rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a hatékonyság növeléséhez. A csapatépítők lényege, hogy fejlesszék az emberi kapcsolatokat, így a későbbiekben nem csak csoportról, hanem ténylegesen egy összetartó csapatról beszélhetünk.

Az efféle rendezvényeken történő foglalkozások felszínre hozhatják mindazokat a dolgokat, amelyek esetleg a későbbiekben konfliktusokhoz, vitákhoz vezethetnek. A társadalmi kapcsolatok fejlesztése tehát fontos egy cégen belül is, így könnyedén kialakulnak a csapaton belüli szerepek is.

 céges csapatépítés adatvédelem

 

A vállalati rendezvényekhez viszont hozzátartozik, hogy fényképek és videók is készülhetnek, amelyeket a vezetőség elképzelhető, hogy ki szeretne tenni a cég közösségi oldalára vagy a weboldalra. Ám a történet nem ilyen egyszerű, ugyanis a munkavállalót megörökítő kép bizony személyes adatnak minősül, aminek a kezelését szabályok határozzák meg. A munkaszerződés önmagában nem jogosítja fel a munkáltatót, hogy felvételeket készíthessen, de még egy külön tájékoztató sem elegendő arról, hogy az ilyen eseményeken felvételek készülhetnek, fontos, hogy biztosítva legyen az a jogalap, amit a GDPR 6. cikke kimond. Az érintett feleknek önkéntesen és előzetesen bele kell egyezniük, hogy képek, illetve videók készülhessenek róluk, ezt megelőzően a munkáltatónak nélkülözhetetlen biztosítani a megfelelő adatvédelmi tájékoztatót. Mindezek tudatában a munkavállaló akár dönthet úgy is, hogy nem szeretne szerepelni a felvételeken.

 

A hozzájárulásokat minden esetben lényeges dokumentálni, megeshet, hogy a hatóságok számára igazolni kell. A céges rendezvényeken a munkavállalók hozzátartozói, gyermekei is részt vehetnek, így rájuk vonatkozóan is szükségesek a beleegyezések. Az elkészült felvételek felhasználását az alkalmazottak bármikor megtilthatják és kérhetik a törlésüket.