adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

Adatlopás a KKV szektorban

2017-06-08

Adatlopás az a tevékenység, amikor valakinek a bizalmas információit valamilyen nem etikus, illegális módszerrel megszerzi valaki (általában haszonszerzés céljából), az információ birtokosának tudta és engedélye nélkül. Adatlopásnak minősül a szemetesládából kitúrni másnak a kukába dobott irataiból információt kinyerni, de számos internetes adatlopási módszerrel találkozhattunk az utóbbi évtizedekben. Például, amikor emailben valaki egy pénzintézet biztonsági szakemberének adja ki magát, és az intézetben vezetett számlainformációkat, vagy a netbank fiókba történő belépési adatokat próbálja kicsalni a gyanútlan delikvenstől.

 /upload/files/280/adatlopas-349228-5603.jpg

 Mit tesz a KKV szektor az adatlopás ellen Magyarországon?

Egy nem rég készült felmérés alapján elmondható, hogy a magyar KKV szektor szereplőinek egy nagy hányada szinte semmit nem tesz az adatlopások megelőzése érdekében. A kis- és középvállalkozások 10%-a ráadásul a napi szeméttel együtt leviszi a kiselejtezett iratokat. Mindeközben a kisvállalkozások többsége ennek ellenére biztonságban érzi magát az adatlopások ellen, pedig a kkv cégek 17%-a szenvedett már anyagi kárt vagy piaci pozíció visszaesést adatlopás következtében.

Hanyag adatkezelés

Legkésőbb 2018 május 6-tól szigorítások jönnek az adatkezelést illetően. A vállalatoknak ezentúl még inkább oda kell figyelniük ügyfeleik adatainak tárolására, titkosítására. Érdemes utána olvasni, hogy pontosan ez hogyan érinti az Ön vállalkozását, hiszen a hanyag adatkezelést komoly bírsággal és súlyos esetben akár szabadságvesztéssel is szankcionálhatják. Amennyiben biztosra akar menni adatkezelési, iratkezelési, archiválási vagy iratmegsemmisítési tevékenységben, esetleg külsős vállalattal végeztetné el ezeket, és inkább fő tevékenységi körére koncentrálna, keressen fel minket, hiszen cégünk évtizedes tapasztalattal rendelkezik a dokumentumkezelésben.

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT VELÜNK ÉS KÉRJEN AJÁNLATOT