adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

A felhőben tárolt adatok biztonsági kockázatai

2019-10-10

Szinte nem telt el úgy egyetlen hónap sem az elmúlt években, amikor ne került volna felszínre egy adatvédelmi botrány.

Talán mind közül a legemlékezetesebb a Cambridge Analytica adatlopási ügye, amely a jelek szerint még az amerikai választásokat is befolyásolta, Trump javára. Ezek az események reflektorfénybe helyezték a felhőben tárolt adatok biztonsági kockázatait, és komoly erőfeszítésre kényszerítették a felhőalapú szolgáltató vállalkozásokat.

 

Ezzel párhuzamosan az Európai Unió GDPR nevű rendeletének hatályba lépése is az adatkezelés szigorúbb szabályozását szorgalmazza, sőt, egyenesen bünteti a nem megfelelő eljárásokat. Ennek ellenére még mindig sok a probléma ezen a területen, így nem meglepő, hogy nagyon sok vállalkozás még mindig nem bízik a digitalizáció lehetőségeiben.

 

A felhőben tárolt adatok biztonsági kockázatai pedig igenis kivédhetőek a megfelelő elővigyázatosság mellett. Mind a felhőalapú szolgáltatást nyújtó cég, mind pedig az ügyfeleik felelősek azért, hogy az online térben tárolt adatok biztonságban legyenek.

 

adatok a felhőben

 

Az egyik legfontosabb, hogy valódi szakértelemmel bíró céget bízzunk meg az adatok tárolására. Sokféle titkosítási és biztonsági módszer létezik ugyanis, azonban a felkészültebb vállalkozások mindig az elérhető legjobbra törekszenek. Emlékezzünk csak a Friend Finder 2016-os adatlopására, ahol közel félmilliárd felhasználó adatait lopták el hackerek, vagy a Yahoo 2013-as botrányára, ahol 1 milliárd személy információi kerültek rossz kezekbe. Mindkét esetben közös volt, hogy a biztonsági intézkedések során olyan kapuk maradtak nyitva, amelyek vagy elavult módszerekkel voltak védve, vagy egyáltalán sehogy.

 

A felhőben tárolt adatok biztonsági kockázatait csökkenthetik maguk a felhasználók is

A szolgáltató mellett a felhasználók felelőssége sem elhanyagolható. A világ legbiztonságosabb rendszerei sem képesek megvédeni azokat az ügyfeleket, akik méltánytalanul gyenge jelszavakat használnak. Sajnos a mai napig az „123456” még mindig toplistás helyet foglal el ezen a területen, holott a felhőalapú rendszerek üzemeltetői és maguk a vállalkozások is folyamatosan oktatják a fogyasztókat, hogy a rossz beidegződésen változtassanak.

 

Javasolt nehezen kitalálható, ismétlődéseket nem tartalmazó változatok használata, amely lehetőleg nagy- és kisbetűkből, számokból, és jobb esetben különleges karakterekből tevődik össze.

 

A felhőben tárolt adatok biztonsági kockázatait lehet teljesen minimalizálni, csak megfelelő szolgáltatásra és edukált ügyfelekre van szükség. Cégünk mindkét területen igyekszik a maximumot nyújtani, így amennyiben kétségei merülnének fel az online üzleti világ veszélyeit illetően, úgy forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.