adatkezeléssel, irattárolással kapcsolatban, hívjon minket bizalomma!

Elérhetőségek
+ 06 1 815 3687
DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.
docutar@docutar.hu
+ 36 1 815 3600
+ 36 1 815 3692
1093 Budapest, Czuczor u. 10.
M5 Gyál Üzleti Park 2360 Gyál, Bem József u. 32.
Gyakori kérdések
Hogyan tudom bármikor elérni az irataimat?
Alkalmazottai sok időt töltenek az iratok keresgélésével?
Mennyire-személyre szabott megoldást kapok?
A Docutár Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást.
Videó
videó, galéria - Docutár

DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft
Iron Mountain Our Story

Dokumentum menedzsment

2017-07-06

A dokumentum menedzsment alatt azt értjük, hogy a szervezeteknél keletkezett dokumentumokat, iratokat előre megtervezett, irányított formában kategorizálják, továbbítják, másolják, tárolják. Lehetőleg a leghatékonyabb módon, a legkisebb erőforrás felhasználásával.

 

Dokumentumok strukturált formában elhelyezve

Elektronikus dokumentum menedzsment

A szervezetek, vállalatok elektronikus dokumentumainak mennyisége fokozott tempóban növekszik. A legtöbb cégnél ezen dokumentumokat több tíz éves technológiával irodai számítógépek merevlemezein, vagy megosztott központi meghajtókon tárolják. A szóban forgó elektronikus iratok általában e-mailek csatolmányaiként közlekednek az alkalmazottak között, miközben helyet foglalnak egyszerre több meghajtón, és nincsenek rendszerezve. Ez lassítja az elektronikus dokumentumok visszakeresését, és így növeli a ráfordított időt, tehát növeli a szervezet költségeit. Az elektronikus dokumentum menedzsment programok, rendszerek ennek a problémának a megoldására szolgálnak.

Talán a legismertebb dokumentum menedzsment rendszer a Microsoft SharePoint. Ez a rendszer a Microsoft Office-szal integrált, és a csoportmunkát hivatott támogatni, hiszen fájlokat, vagy például weboldalakat lehet megosztani, közzétenni a munkacsoporton belül. Azonban a rendszer hátránya, hogy magas bevezetési költséggel kell számolni, miközben a rendszer egyéni igényekre való testreszabása nehézkes.

A piacon megtalálhatóak már az olyan rendszerek, amelyek bonyolult elektronikus, és offline ügyvitelt is támogatni tudnak egyszerre. Ezen rendszerek előnye, hogy nagy flexibilitásuknak köszönhetően könnyen egy adott vállalat speciális igényére, működésére szabhatók. Ha professzionális megoldásra számít, lépjen velünk kapcsolatba:

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT VELÜNK ÉS KÉRJEN AJÁNLATOT CÉGÜNKTŐL!